profiel knop COPY
profiel knop

PATRICK ROOSEN | tester


profiel klein COPY

YOM SCHUTTE | cloudconsultant


Cstories Knop terug
profiel klein

Freelancen is populair in de IT-sector. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel van oktober 2015 blijkt dat de branche ICT en media tot de top 5 van zzp-sectoren behoort. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het salaris van de zzpende ICT’er. In tegenstelling tot andere branches, verdient de freelance IT’er meer dan zijn collega in vaste dienst. Dat blijkt uit onderzoek van Intermediair en Tweakers. Het geeft zzp’en een status, zegt interim CIO en arbeidsmarktkenner Remi Caron. “IT-kennis is schaars en gewild. Een IT’er die de juiste expertise heeft, kan redelijke baanzekerheid afdwingen tegen een goed salaris. Dat maakt zzp’en gewild in de IT-sector.”

 

Veel IT’ers starten gedwongen als freelancer. “Aangestoken door verhalen van andere freelancers voelen ze zich gedwongen toe te geven aan het zzp’en als ze een freelance contract krijgen aangeboden.” En soms wil een organisaties geen vaste medewerkers op de payroll. “Kies je voor het freelancen, doe dat omdat je houdt van het ondernemerschap. Niet iedereen houdt van de onzekerheid. Zeker in tijden van laagconjunctuur is het hard werken om boven het maaiveld uit te steken. Bij de één past een zzp-contract, bij de ander een vast dienstverband. Maak het een bewuste keuze, er is plek voor beide contractvormen in de sector.”

 

Yom Schutte en Patrick Roosen kozen na een tijd zzp’en voor een vast dienstverband. “Ik ga eigenlijk nooit met tegenzin naar mijn werk. De keuze voor de overstap was daarom heel gemakkelijk.”

Interim CIO en arbeidsmarktkenner Remi Caron zegt: “IT-kennis is schaars en gewild. Een IT’er die de juiste expertise heeft, kan redelijke baanzekerheid afdwingen tegen een goed salaris. Dat maakt zzp’en gewild in de IT-sector.”

10/17
Loading ...