RAMON DE MEIJER: ‘Bij een technologiebedrijf loop je

op de troepen vooruit’

Wat is interessant van werken voor een technologiebedrijf?

“Dat je meestal op de troepen vooruit loopt. Je bouwt mee aan de nieuwste technologie. Een nadeel kan zijn dat je niet zeker weet of je werkgever voort kan blijven bestaan, zeker als je bij een kleiner hightech-bedrijf werkt. Dat kan spanning geven. Daarnaast is je verantwoordelijkheid groot. Jij moet zorgen dat een nieuw product of dienst vlekkeloos werkt.”

 

Wat zijn leuke aspecten van werken bij een eindgebruikersorganisatie?

“Waar IT vroeger vooral als een kostenpost werd gezien is het nu een centraal onderdeel van de bedrijfsstrategie. Daardoor wordt er beter naar je geluisterd en heb je veel baanzekerheid. Een nadeel kan echter zijn dat je soms jarenlang betrokken bent bij hetzelfde project. Op den duur kan dat saai worden. Om succesvol te zijn binnen een eindgebruikersorganisatie moet je niet alleen goed zijn in je vak, maar vooral ‘organisatie-sensitief’ zijn. Je moet weten hoe je de relatie met je collega’s goed houdt. Alleen dan zul je in staat zijn carrière te maken binnen je eigen bedrijf.”

 

Wat is het ideale carrièrepad?

“De meeste kans maak je op de arbeidsmarkt als je ervaring hebt bij verschillende typen werkgevers. Eindgebruikerorganisaties geven vaak de voorkeur aan kandidaten uit de detachering of consultancy. Dat komt omdat bestaande medewerkers geleerd hebben om voorzichtig te opereren en mee te gaan in de bedrijfscultuur. Dat kan vernieuwing in de weg staan. Terwijl consultants en gedetacheerden juist erg resultaatgericht zijn. Op dat resultaat zijn ze immers altijd beoordeeld. Voor detacherings- en consultancybedrijven geldt het omgekeerde: ze geven vaak de voorkeur aan kandidaten met ervaring binnen een eindgebruikersorganisatie. Dat soort mensen is beter in staat om een resultaat te leveren waar de klant iets aan heeft, ook nadat de consultant vertrokken is.”

Cstories Knop terug COPY

Ramon de Meijer over een carrierepad bij een technologiebedrijf. je bouwt mee aan de nieuwste technologie. met een grote verantwoordelijkheid. Jij moet zorgen dat een nieuw software product of dienst vlekkeloos werkt.

14/17
Loading ...