Ostendorf:
“De doorsnee IT’er

moet verder gaan kijken
dan het toetsenbord”

ostendorf knop
ostendorf iframe COPY

BREDERE KENNIS IS
NOODZAKELIJK 

Blijven leren,
leren netwerken

DE WERELD VAN MORGEN:

DAPPS

Cstories Knop terug

De wereld verandert in rap tempo. Waar het bij IT-professionals altijd al om kennis draaide, wordt dat steeds belangrijker, stelt Ostendorf. “Juist omdat die wereld zo enorm snel verandert, moeten IT’ers blijven leren; hun vakkennis op peil houden. Daarnaast moeten ze leren netwerken, want alleen dan kom je erachter welke kennis er nog meer bestaat. Dat betekent dat de IT’er van de toekomst heel communicatief moet zijn. Dat communicatieve zal ervoor zorgen dat ze ook klantgerichter worden.” 

 

Ostendorf pleit ervoor dat IT-professionals jaarlijks moeten worden bijgeschoold. Bij artsen, tandartsen en veel andere beroepsgroepen is dat een vaststaand feit. “Maar de IT-wereld verandert nog sneller dan andere branches, dus we moeten voorzichtig gaan overwegen of het niet interessant begint te worden dat we op een georganiseerde manier proberen om IT’ers in een leertraject te krijgen waarbij ze jaarlijks hun kennis moeten gaan bijspijkeren.”


DCG in bedrijf 2

Futuroloog Paul Ostendorf over de noodzaak voor IT'ers om te blijven leren en netwerken om kennis te vergaren en hun vakkennis op pijl te houden.

4/17
Loading ...