social linkedin COPY COPY
social linkedin COPY COPY
social linkedin COPY COPY
social linkedin prorail COPY
knop video rood COPY

Saskia van der Putten

en Arjen Boersma

knop video rood COPY

Werken bij ProRail

Arjen Boersma, Manager CIO Office

 

Fehrid Abou, Functioneel Beheerder

 

Ninka Lenssen, Manager ICT Projectmanagement & PMO

knop video rood
Cstories Knop terug
DCG knop lees meer

De komende jaren wordt volgens Arjen Boersma (Manager CIO Office), zonder proven technology uit het oog te verliezen, veel geïnvesteerd in innovatieve trajecten. Zoals het doorvoeren van predefined solutions om bij onheil treinbesturing automatisch te laten verlopen, de inzet van drones voor inspectiewerkzaamheden of predictive maintenance modellen voor onder andere de wissels. Ook inspecties worden steeds verder geautomatiseerd.

 

Boersma: “We schouwen digitaal met camera’s, die voorzien zijn van herkenningssoftware waarmee objecten worden geïdentificeerd en vervolgens verwerkt in het systeem. Ook worden in het komende tijdperk van Internet of Things testen gedaan om objecten en componenten van sensoren te voorzien en zo geautomatiseerd te kunnen bewaken. Dat is in onze staal- en betonomgeving bepaald geen sinecure. Ook zijn we bezig te onderzoeken of het mogelijk is spooronderdelen uit een 3D-printer te krijgen.” 

Staal en beton


In het komende tijdperk van Internet of Things worden testen gedaan om objecten en componenten van sensoren te voorzien om geautomatiseerd te kunnen bewaken. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is spooronderdelen uit een 3D printer te krijgen.

11/17
Loading ...