MOOC’s 

en nuggets?

Niet de

heilige graal

Cstories Knop terug
DCG knop lees meer

Universitair docent Felienne Hermans geeft namens de TU Delft een Massive Open Online Course (MOOC) in data-analyse in Excel. Ze geeft de cursus via het edX-platform, waarop duizenden cursussen te vinden zijn, gegeven door universiteitsdocenten van over de hele wereld. “Het niveau van al die MOOC’s is erg verschillend. Er zitten cursussen bij voor beginners, zoals mijn cursus data-analyse in Excel. Maar er is bijvoorbeeld ook een cursus ‘Introduction to functional programming’ die op het niveau zit van vierdejaars van de TU Delft.”

 

Met een deel van die cursussen kun je volgens Hermans zeker je kansen op de arbeidsmarkten vergroten. Dat geldt bijvoorbeeld voor cursussen over ‘R’: “Dat is een heel hotte programmeertaal voor het uitvoeren van big data analyses. Het is tegenwoordig wel heel interessant om iets van data science of big data op je cv te hebben staan.”

Cursussen


2_527

'R' is een heel hotte programmeertaal voor het uitvoeren van big data analyses. Kennis over big data analyse programmeertaal staat heel goed op je cv.

12/17
Loading ...