2_542

Welke functies

zijn het moeilijkst 

invulbaar?


Hot ITem zoekt momenteel vooral Microsoft BI-experts en IT’ers die op het snijvlak van business & IT werken. “We verkopen geen standaard pakket en zoeken professionals met passie die echt begrijpen waar de klant het over heeft om dan de vertaalslag naar IT te kunnen maken. Het is lastig om daar passende kandidaten voor te vinden”, zegt Anne ten Berge, verantwoordelijk voor de recruitment bij de IT-dienstverlener.

 

QNH legt de lat nog iets hoger: “We zoeken professionals met een hoog energieniveau die energie kunnen losmaken in organisaties”, zegt directeur Hen Snackers. De dienstverlener heeft vacatures voor applicatieontwikkelaars, infra-architecten en big data-specialisten.

Business naar

IT vertalen

Cstories Knop terug
DCG knop lees meer

Bijna vijftienduizend vacatures voor informatica-beroepen becijferde het UWV het tweede kwartaal van 2015. Toch kregen bijna tienduizend IT’ers een werkeloosheidsuitkering, omdat ze geen geschikte baan kunnen vinden. Tussen het aanbod en de vraag zit een discrepantie. Bedrijven vinden het lastig om vacatures op hoger en wetenschappelijk niveau te vervullen, zoals ontwikkelaars en programmeurs in specifieke talen, testers, security specialisten en business analisten. Op zoek naar een baan zijn vooral informatici met een middelbare opleiding. 

 

Hoogopgeleide IT’ers met gemiddeld 5 jaar werkervaring die communicatief sterk zijn en de inhoud begrijpen. “Daar hebben we veel vacatures voor, maar de IT-arbeidsmarkt is grillig”, zegt recruiter Saskia van der Putten van ProRail. Het bedrijf heeft vacatures voor netwerkspecialisten, IT-ontwerpers en architecten.

Welke vacatures staan open?


Bijna vijftienduizend ICT-vacatures voor informatica-beroepen becijfert het UWV het tweede kwartaal van 2015.

16/17
Loading ...